fbpx

Winternieuws

Meer dan eens krijgen we de vraag wat we allemaal doen in de winter.  En dat is eigenlijk heel makkelijk. Vooral onderhoud, snoeien, dingen opknappen en bouwen. Verder zijn we vaak bezig met nevenactiviteiten zoals website, documentatie beurzen enz.

Als we aan het bouwen of het veranderen zijn, dan zijn we niet zo’n fan van bouwfoto’s posten. We vinden kamperen een zomerbelevenis. Mensen die al eerder geweest zijn weten hoe het er hier in de zomer uitziet maar als nieuwe kampeerder schrik je van de minder romantische winter,- en bouwfoto’s. Het is toch moeilijk om daar doorheen te kijken. Kortom we houden het bij een zomerbelevenis dus hier een blog zonder bouwfoto’s.

Deze winter staat (naast de normale activiteiten) in het teken van hoofdzakelijk twee grote projecten:

Eerste project: het dak van de oude rotsstenenboerderij moet vervangen worden. Hierin is ook het hoofd sanitair gevestigd. Een jaar geleden hebben we dit al uitbesteed maar vanaf Maart gaat het echt gebeuren. Spanten en alles moeten vervangen worden. Wijzelf moeten van te voren veel aanpassingen aan vloer en ondersteuning doen want de nieuwe spantconstructie is tegenwoordig helemaal anders en niet te vergelijken met een netjes gemetseld huis. We hebben nog een dikke maand voordat ze komen en we liggen goed op schema dus dat komt goed. Alle gebouwtjes en afdakjes staan volgepropt want alles moest leeg. We hebben de opening dit jaar voor de zekerheid op 1 Juni gezet want als het weer het niet toelaat in Maart schuift het op en nadien moet de hele zolder weer ingericht worden.

Tweede project is de hele toeristische informatie herzien. Dit mag na al die jaren wel weer eens. Zowel de boeken die we hebben als de wandborden worden herzien maar we zijn ook een APP aan het maken. Het is ook een urenvreter, maar zijn er erg blij mee. Alle informatie over de camping overzichtelijk bij elkaar en altijd bij de hand. Hij zal ook interactief zijn zodat je er met 1 druk op de knop naar de website van een activiteit kunt gaan. Telefoonnummers enz zullen aanklikbaar zijn voor bv reserveren. We kunnen u pushberichten sturen met nieuws of leuke tips. Verder komt er veel meer info in dan voorheen. We hebben nu meer mountainbiketochten erop staan. Naast die van Liginiac ook de mountainbiketochten rondom ons zoals la Serre, Ussel, Merlines, Meymac enz.

Je kunt alle tochten vanuit de app in meerdere formaten meteen downloaden en in je gps zetten of in je navigatieapp op je telefoon. Ook kun je vanuit de app een heel eenvoudige navigatie app downloaden mocht je nog niets hebben. Deze werkt efficiënt en echt simpel. We kunnen met onze app ook combinatie uitjes voorstellen.

Gisteren hebben we er zelf eentje verkend. We zijn naar het meer ten zuiden van Meymac gereden en daar een mountainbiketocht gedaan. Vaak zie je dat mensen samen dingen ondernemen met vrienden buren of familie. Het hele gezelschap zou hier een schitterende dag kunnen beleven. De mountainbikers gaan samen een tocht doen. De rest kan de aangelegde wandeling van 4 km rondom het meer doen bv. Naderhand aan het strand gaan liggen of een bootje, een waterfiets of een standup paddle huren. Aan het strand is een schitterend restaurant en terras waar je uitkijkt over het gehele meer. Onze fietsendrager komt gratis te leen voor dergelijke uitjes en deze is geschikt voor 3 fietsen.

Natuurlijk blijven we ook dingen aankondigen bij de ingang van het sanitair gebouw zoals voorheen maar een pushbericht via de app is wel heel makkelijk om u op de hoogte te brengen van de pizza avond of een spontane activiteit enz. De app kun je downloaden bij aankomst.

Binnenkort al gauw weer een nieuwe blog want we hebben veel nieuws deze winter.

Groetjes

Johan en Carla

voorbeeldje van 2 schermen van de APP

Facebook
Facebook