fbpx

Mooie toertochten beschikbaar!

Motorvriendelijke camping in Frankrijk

We hebben geen camping waar alleen maar motoren mogen komen, we zijn een familiecamping, maar wel één waar motorrijders meer dan welkom zijn, een motorvriendelijke camping in Frankrijk dus. Je kunt bij ons met je tentje komen kamperen of we hebben kant en klaar ingerichte safaritenten voor je met comfortabele bedden en volledig ingericht incl. beddengoed. Dus je hoeft niets mee te nemen. Mocht je de motor niet bij je kampeerplaats of accommodatie willen parkeren dan hebben we een gratis overkapping voor je. We hebben 2 restaurantjes op loopafstand van de camping, en wijzelf hebben ook ca 2 keer per week een eetavond. Ook hebben we een snackbar en een bar.


Ook wij zijn motorfiets liefhebbers

We zijn nu al 33 jaar fervente motorliefhebbers. (Dat wil zeggen Johan rijdt en Carla vindt het heerlijk om achterop te zitten). Vroeger gingen we altijd met z’n tweeën op vakantie met motor en tentje. We hebben nu al 21 jaar zelf een camping en dan komt er van motorrijden in de zomer natuurlijk niets. Dus leven we ons buiten het seizoen zo veel mogelijk uit. Als het maar een beetje weer is wordt er een mooi toertje gereden en liefst met overnachting. Als het weer echt te slecht is in de winter dan zoeken we wel eens een warmer oord op voor een trip, want Johan wil hem regelmatig horen lopen. We zeggen altijd maar zo, een dag niet gereden is een dag niet geleefd.


Schitterend gebied om motor te rijden

We zitten op een paar km van de Gorges de la Dordogne en daar beginnen al de mooie glooiende en kronkelige wegen langs diepe kloven. De Dordogne bij ons is ook meteen de scheiding tussen de Correze en de Cantal. 10 Km naar het Noorden begint dan het gebied de Puy de Dome dus er zijn mooie uitstapjes naar berggebieden te maken. Zo is de tocht naar de Puy Mary langs het mooie dorpje Salers een echte aanrader. (bekend van de Tour de France). Maar ook de rit naar de Puy de Sancy via de dorpjes La bourboule en Le Mont Dore is schitterend. De andere kant op blijf je in de Correze en heb je het glooiend landschap richting Argentat. Ook Plateau de Millevache is een aanrader. De Puy Mary en de Puy de Sancy zijn ook van die typische motortrekpleisters waar u boven aan de col veel motorrijders op het terras vindt.


Heb je een vraag, stel hem gerust!