fbpx

Wandelen in mooie omgeving en check de data van onze wandelweken in Juni!

Wandelvakantie in Frankrijk

Wandelvakantie in Frankrijk, vlakbij de Gorges de la Dordogne!! Wandelen is altijd fijn, voor de beweging, lekker even uitwaaien en het hoofd leegmaken. Maar als de paden onbekend zijn, je ineens langs een stroompje of waterval loopt of er onverwachts een mooi uitzicht is of een prachtig frans boerderijtje met bloemetjes dan kun je daar extra van genieten. Er wordt wel eens gezegd dat je op de fiets veel meer ziet, omdat je verder kunt komen. Maar met wandelen kun je optimaal genieten van de omgeving en de natuur. Van geluiden van water en vogels. Van paddenstoelen, insecten en mos. Zulke details krijg je vaak alleen maar wandelend mee.


Wandelen bij de Gorges de la Dordogne

De camping ligt op loopafstand van de Gorges de la Dordogne waar u zo naar toe kunt wandelen. De ruige rotswanden zullen u verrassen. Ondanks het feit dat de Dordogne prachtig tussen de steile hellingen door kronkelt is de omgeving heuvelachtig en kunt u zonder grote inspanning een heerlijk eind weg wandelen. De Gorges zijn hier ook meteen de scheiding tussen de Auvergne en de Limousin. Dus als u eens een wandeling in de Auvergne wilt maken dan kan dat prima met een autotochtje te combineren. De Gorges de la Dordogne kunt u maar op een paar punten oversteken en dat is 10 km ten zuiden en 15 km ten noorden van ons. De Puy de Sancy is een hele mooie dagtocht vanuit de camping, voor mensen die tijdens de vakantie graag een keer een bergkam wandeling maken is dit ook een ideale combinatie.


Wandelvakantie met hond

Het gebied leent zich prima voor wandelingen met uw hond. Diverse wandelingen komt u een beekje tegen waar hij even kan afkoelen en regelmatig ook los kan. We hebben inmiddels zo’n 15 wandelingen. Een paar vanaf de camping en andere met het beginpunt tot maximaal 15 km van de camping. Op deze manier wandelt u steeds in een andere omgeving.


GPS wandelen

Mocht u willen wandelen met een outdoor GPS of telefoon met app dan hebben we de meeste wandelingen inmiddels op GPX formaat. U raakt dan nooit meer de weg kwijt. U hoeft niet persé de wandelkaarten van de regio te kopen want lopen met de GPS volgens het brood kruimeltjes principe is ook goed mogelijk. Eventueel een keertje een GPS huren kan ook.


Gemeenschappelijke wandelingen

Mocht u toch helemaal geen enkel risico op verdwalen willen lopen, of samen lopen gewoon gezellig vinden dan hebben we ook nog af en toe gemeenschappelijke wandelingen. In het laagseizoen hebben we een keer vaker tijd maar hebben we ook een wandelweek.