fbpx

Schitterende natuur!

Natuur camping

Onze natuur camping ligt in het groene heuvelachtige landschap op het knooppunt van drie streken. De camping zelf is aangeplant met veel bloeiende heesters en bomen en inmiddels is die beplanting dik 20 jaar oud. We zijn destijds ook verliefd geworden op de natuur hier. De beplanting zorgt er ook voor dat u mooi in het het groen zit en dat blijft het meestal ook het hele seizoen. Uiteraard heeft het gras het wel eens moeilijk maar alles wat diep wortelt blijft lekker fris. We leggen u uit waarom het hier heel lang groen blijft.


Le Pays Vert

Dit gedeelte van de Correze zal niet gauw zonder water komen te staan en noemt men ook wel ‘le pays vert” wat het groene land betekent. Het water komt vanuit de hoger gelegen gebieden ons heuvel gebied ingestroomd. Zowel ondergronds door de miljoenen kanaaltjes als bovengronds door vele kleine stroompjes en beekjes en belandt uiteindelijk in riviertjes en stuwmeren. De hoger gelegen gebieden zijn Plateau de Millevache, Puy de Dome en de Cantal. Het zal hier dus niet zo heel erg snel uitdrogen en blijft dus ook lang groen.


Correze het groene waterkasteel van Frankrijk

Dit gedeelte van Frankrijk is dan ook een enorm water win gebied en wordt waterkasteel genoemd. Door de miljoenen kanaaltjes en langs de gesteenten is het water lang onderweg en is veelal van bronwaterkwaliteit. Echter dit water gaat natuurlijk niet zomaar het leidingnetwerk in en staat onder streng toezicht. De boeren mogen dan in zo’n natuurgebied niet zomaar doen wat ze willen.


De natuur in de omgeving

Wat voor natuur kunt u hier verwachten. Eigenlijk toch nog heel divers. Van veel bossen tot de ruige gorges de la dordogne met rotsen en heide. Ook lieflijke koeien weiden want koeien hebben we hier genoeg en die hebben veel ruimte. Bij een dagtocht zult u ongetwijfeld in de Cantal of de Puy de Dome belanden en dan krijgt u typische bergtafereeltjes met mooie bergweiden, bergen, water en kale toppen.


Waterkrachtcentrales verscholen tussen al dat natuur geweld

De Gorges de la Dordogne heeft 5 waterkrachtcentrales die vaak verscholen liggen tussen imposante rotsen en mooie natuur en dit alles op korte afstand van de camping. De bouw van deze centrales zijn net voor de tweede wereldoorlog begonnen en daarna afgemaakt. het zijn vaak imposante bouwwerken verankerd in de rotsen. Vroeger liep de rivier in nog diepere kloven maar nu zijn het stuwmeren geworden. Na Argentat krijgt de Dordogne weer zijn vrije loop.


Gorges la Dordogne

De Gorges de la Dordogne is het gebied tussen  het ontspringen van de Dordogne 60 km hogerop en de Dordogne vallei. Bij ons ligt de Dordogne nog tussen de steile rotswanden. Gorge betekent keel en het is dan ook de keel van de Dordogne. Een autotocht langs de Gorges is zeker de moeite waard.