fbpx

Glamping, kamperen maar dan met alle comfort
Lees hieronder meer of ga direct naar laatste beschikbaarheid en klik hier.

Glamping het luxe kamperen

Het woord glamping dook in 2005 in Engeland voor het eerst op in een woordenboek. Het zijn de Engelsen die de term hier naar Frankrijk brachten. In Nederland gingen we het woord actief gebruiken rond 2008. Het is samengesteld uit de woorden glamerous en camping. De oorsprong van luxe kamperen met een tent die voor je klaarstaat, en je niets hoeft mee te nemen dateert al van begin 1900. De welgestelde Amerikanen en Europeanen gingen op safari naar Afrika en leefden al in luxe ingerichte tenten en van alle gemakken voorzien. Zo ontstond de safaritent, waarbij de belevenis en de locatie van de tent midden in de natuur een belangrijk ingrediënt was. Glamping in Frankrijk is dan ook een veel gezochte term om een accommodatie te vinden. Inmiddels zijn er een paar sites die al deze glamping accommodaties in beeld brengen en daar bent u ons mogelijk tegengekomen.


Glamping bij ons

We hebben onze camping in 25 jaar van een boerenterrein opgebouwd tot wat het nu is. Toen het woord glamping opdook dachten we eerst moet dat nu. Nu snappen we het wel want het omvat in 1 woord alle accommodaties die dit uitstralen en zo dus makkelijk zoeken voor u. Misschien bent u ons dan ook al tegengekomen op verschillende zoeksites die dit thema hebben. Bij glamping van nu speelt de luxe of beter gezegd comfort een belangrijke rol. Mede door de uitstraling van de steigerhouten meubels, de houten vloer of de keuken die u zo naar buiten rijdt. En niet te vergeten de goede bedden die overigens al opgemaakt zijn bij aankomst. We hebben destijds gekozen voor een eigen toilet net buiten de tent op een paar passen van de luifel. We vonden dit gewoon frisser i.p.v. een toilet in de tent.


Luxe kamperen midden in de natuur

Op onze camping is zeker ook de belevenis in de natuur waar we rekening mee gehouden hebben. U ziet op onze kleinschalige familiecamping geen glamping accommodaties op een rijtje maar speels over de camping. Dit was destijds een hele uitdaging want we moesten overal water en riolering naar toe graven. De opstelling van de tenten zo in de natuur geïntegreerd geeft een bepaald sfeertje dat bijdraagt aan het glamping gevoel. Kijk naast de safaritenten bv eens naar de ruime leuke kampeerbungalow of naar de pyramidetent want ook die is heel compleet ingericht en heeft met zijn overdekte buitenkeuken veel uitstraling.