fbpx

Gezellige familiecamping!

Onze kleine familiecamping

Voor wie onze kleine familiecamping in Frankrijk mogelijk wat te bieden heeft omschrijven we hier graag. We hebben niet graag dat iemand zijn vakantie verkeerd kiest dus lees dit even. Het voor- en hoogseizoen zijn natuurlijk niet met elkaar te vergelijken qua bezetting en publiek. We leggen u uit wat u kunt verwachten in de verschillende seizoenen.


Levendige familiecamping in hoog seizoen

In het hoogseizoen komen op onze familiecamping veel gezinnen met kinderen en actieve mensen. Het merendeel van de activiteiten organiseren wij spontaan of het staat de dag van tevoren aangekondigd. Veel activiteiten komen doorgaans 1 x per week aan bod. Voor kinderen is de camping het meest geschikt in de leeftijd tot 14 jaar. De spontane sportieve animatie is bedoeld voor de leeftijd van 6 tot 14 jaar. De kleintjes onder de 6 jaar vermaken zich prima met elkaar in de speeltuin of met de ouders en uiteraard in het peuterbad. Er komen ook wel wat oudere kinderen die het nog leuk vinden om met hun ouders mee te gaan en onze activiteiten nog leuk vinden. Er zijn echter geen uitgaansgelegenheden voor oudere kinderen op korte afstand. Ook komen er wel koppels, mountainbikers en motorrijders.


Camping voor en na seizoen

In het voor- en na seizoen wordt de camping veel bezocht door kampeerders die niet aan het hoogseizoen gebonden zijn. In een huur accommodatie zien we regelmatig gezinnetjes met hele kleine kinderen die nog niet gebonden zijn aan de schoolvakanties, of actieve wandelaars, fietsers of motorrijders. Want het is hier heerlijk motorrijden. Verder wordt de camping bezocht door koppels die rust zoeken en eventueel regelmatig wat te doen willen hebben.  Rust is een relatief begrip. Er zijn genoeg rustige achterafplekjes op de camping, echter vooraan op de camping vlak bij het hoofd sanitair gebouw zijn er wel de geluiden van mensen de jeu de boulen of lachende mensen aan de bar. Als u daar niet van houdt dan is een plekje achteraf beter. Doorgaans wordt de camping wel als rustig ervaren. Zelfs begin van het seizoen als er pas de eerste paar kampeerders zijn, zijn we de hele dag aanwezig op de camping en organiseren we een gemeenschappelijk wandelingetje of gooien we een bouleballetje mee want we zien onze familiaire camping nog steeds als onze hobby.


50 plussers en senioren

50 plussers of senioren die van rust en gezelligheid willen genieten op onze camping in Frankrijk zijn aan het juiste adres. We organiseren namelijk zowel in het voor-en naseizoen geheel vrijblijvend gemeenschappelijke activiteiten zoals jeu de boulen en wandelen en regelmatig een eetavond soms in de stijl van table d’hote. Verder organiseren we jeu de bouleweken en wandelweken in het voorjaar. Meer informatie hierover vindt u onder de knop activiteiten.


Kamperen voor rustzoekers

Als u wilt genieten van natuur en rust, de mooie meren, de Gorges en de vogels dan is de streek de Corrèze een verademing. Ook op de camping hoeft niets. Gewoon genieten van het dagelijkse campingleven. Vooral als u van wandelen houdt dan ziet u veel van het achterliggende landschap. Als u met de auto een van onze dagtochten rijdt dan passeert u afwisselende natuur, glooiende heuvels, bossen, meren en bergen met bloemenweides. In voor en na seizoen is het uiteraard rustiger dan in het hoogseizoen.


Actieve kampeerders komen ook aan hun trekken.

Actieve mensen die willen GPS wandelen of fietsen of willen geocachen komen ook aan hun trekken. Er zijn vele wandelingen en mountainbiketochten uitgezet die gedocumenteerd zijn op de camping. Ook kunt u bij ons de tracks in gpx formaat downloaden. Ook zijn er diverse geocaches in de omgeving te vinden. Op de activiteiten pagina vind u een overzicht van de meeste activiteiten op de camping of er buiten


Motorrijders

Voor motorrijders is het hier prachtig rijden. We hebben mooie uitgezette routes voor jullie GPS. We zijn zelf al jarenlang fanatieke motorrijders dus kom gerust. Als je meer wil lezen lees dan meer over motorrijden.


Privacy en ruime plaatsen

Twee veel voorkomende vragen die we tegenkomen zijn; is er privacy en hebben we veel ruimte? Hier kunnen we het volgende over zeggen. Er wordt vaak gevraagd naar ruime staanplaatsen en dan is het van belang voor u te weten wat wij ruim vinden. Een enkeling verstaat onder ruim 250 m2 en geen directe buren. Dit treft u niet vaak aan en ook niet bij ons. We hebben ruime staanplaatsen van min. 100m2 en de meesten zijn groter. De plaatsen zijn door verschillende struiken en bomen gescheiden en op verschillende hoogtes gesnoeid zodat u wat privacy heeft maar ook doorkijkjes. We hebben de camping ook bewust zo opgezet omdat we het makkelijk contact maken met andere kampeerders altijd een fijn aspect aan het kamperen hebben gevonden. Ook het woord privacy is een ruim begrip waar we allemaal iets anders onder kunnen verstaan. De ene vindt een staanplaats achteraf privacy bieden en de andere vindt al onze staanplaatsen privacy bieden zolang men maar rustig in een hoekje een boekje kan lezen. Mocht u ergens aan twijfelen ondanks deze informatie aarzel dan niet om te mailen.


En is het iets voor u?

Hopelijk krijgt u door deze site heen een indruk of onze camping iets is voor U. Mocht U nog vragen hebben mail dan gewoon even. Zelf denken we dat vooral de gemoedelijke sfeer onze camping typeert. We houden er van het leven makkelijk te nemen. Van steeds meer gasten horen we dat ze door mond tot mond reclame bij ons hebben geboekt. Hoe bewust u ook uw keuze van uw vakantie adres doet, er kan altijd wel eens iets tegenvallen . Wij zullen in ieder geval ons best doen. Als u vragen heeft neem dan contact met ons op