fbpx

Rustieke camping Frankrijk, Camping Chantegril

Rustieke camping Frankrijk

Een rustieke camping in Frankrijk door de eeuwenoude boerderij waar een gedeelte van het sanitair is ondergebracht. Binnen heeft de boerderij een rustieke open haard, in Frankrijk een cantou genoemd. Destijds was deze ruimte ons eerste barretje die inmiddels ergens anders is gecreëerd en nu is het prive ruimte zodat we ook honden kort bij ons kunnen hebben.

In het begin was de camping niet meer dan een keurige groene weide omheind door bos.  En met centraal de meer dan 2 eeuwen oude rustieke boerderij met grote schuur en hooizolder. Maar we wisten het meteen, dit moest onze rustieke camping in Frankrijk worden. De camping is dan ook vanaf nul opgebouwd en daar zijn we inmiddels al 19 jaar mee bezig.

We waren gelijk verliefd op de oude deuren, de balken en de grote corrèze cantou. Toen nog met allemaal oude boeren spullen, roestige ijzeren golfplaten er tegenaan gestapeld. De toenmalige eigenaar liet nog een foto zien dat er een groepje kampeerders voor de boerderij rondom een oude McCormick benzine tractor zaten. Een hippie-achtig tafereeltje en toen wisten we het meteen en ons eerste foldertje had de titel ” Rustiek kamperen in de Corrèze”. Dit was toen een foldertje op geel karton en verder alles zwart wit. Dit geel is toen onze huiskleur geworden. Destijds  hadden we allebei nog een tweede job die vrijwel altijd meteen na het seizoen  weer begon. Een jaar of 10 geleden zijn we hiermee kunnen stoppen. Vanaf toen ging de opbouw van de camping ook een stuk vlotter omdat we simpelweg de tijd ervoor hadden.

Inmiddels, is er een zwembad, zijn er staanplaatsen met stroom-en waterpaaltjes, hebben we mooi en schoon sanitair, safaritenten, een bungalow en een tentchalet. Ondanks dat, is de camping door de kracht en de rust die de boerderij uitstraalt nog steeds een rustieke camping.

Correze een streek met een rustieke uitstraling.

Veel oude boerderijen, kerken enz. zijn uit lokale rots stenen gebouwd zoals op de foto hiernaast te zien is. De vele gebouwen en pierre zoals men in Frankrijk zegt (uit natuursteen) geven een rustieke uitstraling aan de streek. Zo heeft ieder streek vaak zijn eigen tint stenen in Frankrijk.

Toen we in 1999 naar een nog niet zo’n toeristisch gebied verhuisden zagen we de voordelen van een camping op het knooppunt van de Auvergne en de Limousin. De Correze, de Cantal en de Puy de Dome departementen liggen hier zowat tegen elkaar aan en dit alles op loopafstand van de Gorges de la Dordogne. Dit maakt best wat uitstapjes mogelijk naar verschillende streken.

We kunnen u niet alles vertellen over de camping op deze pagina alleen, lees daarom ook bv. eens:

Waarom wij een echte familiecamping zijn of wat het rustieke is aan onze camping of wat wij te bieden hebben voor mensen die sportieve activiteiten zoeken of de charme van de kleinschalige opzet of wat wij hebben met groene camping en tenslotte de info over kleine camping in frankrijk.