fbpx

Tour de France 2016

Dit jaar komt de tour de france door het dorpje Neuvic wat pal naast Liginiac ligt. Het is weer eventjes geleden dat de Tour de France dit gedeelte van de Correze heeft aangedaan. Het belooft een gezellige week te worden want best al wat mensen komen die week speciaal weer eens naar Camping Chantegril. We hebben wat vragen gehad over de Tour en vandaar bijgaand wat info over de de 5e etappe op 6 Juli die vertrekt vanuit Limoges ca 9.25 uur en die eindigd die dag in het winter skiplaatsje Le Lioran in de Cantal om ca 17.00 uur. Mocht u nog info missen laat het ons weten dan proberen we het aan de pagina te te voegen.

Voor diegenen die even van de caravaan en de tour willen proeven is het maar een paar km om in Neuvic  de Tour te zien langskomen. We kunnen erop rekenen dat het die dag sowieso gezellig is in Neuvic.

Ook hebben we laatst op de beurzen vraag gekregen of de tour te zien is in een bergetappe. Op het bijgaande schema ziet u de tijden en zoals u weet is de top de Puy Mary op 1589 meter hoog maar een klein uurtje rijden alsmede het plaatsje Le Lioran waar de finish zal zijn. We zullen hieronder een google maps kaartje toevoegen van de laatste 112 km zodat u een overzicht heeft maar die info hebben we natuurlijk ook op de camping.

Veel mensen bezoeken tijdens hun vakantie sowieso de Puy Mary en het dorpje Salers wat de Parel van de Cantal genoemd wordt. Nu zal Salers een beetje moeilijk bereikbaar zijn want de Tour komt hier langs. Echter via de achterkant (de weg via Riom es Montagne) is wel in de buurt te komen van de Puy Mary zonder de tour te kruisen.  

Als u naar het wintersportplaatsje Le Lioran wilt gaan waar de finish is dan kunt u ook het best vroeg gaan via de kant van Riom es Montagne, dan een parkeerplaatsje zoeken en tevoet een van de finisch cols aanschouwen.

In ieder geval zullen de laatste 36 km spectaculair zijn want achtereenvolgens Pas de Peyrol (Puy Mary), Col du Perthus en de Col de font de Cere.

De start van de 6e etappe is de dag erop in Arpajon-sur-Cère net ten zuiden van Aurrillac. Aurillac is een mooi stadje dus misschien de moeite waard om te bezoeken. Niet echt vlakbij (85 km) maar voor wie het maximale uit de tour wil halen misschien toch de moeite waard.

Niet alleen die week is het gezellig met de tour de france in Neuvic maar  de week ervoor hebben wij een table d’ hote week en is er een drie daags bluesfestival in achtereenvolgens Neuvic,  Saint Pantaléon de Lapleau en Saint Hilaire Luc. Alle de drie de plaatsjes vlakbij Liginiac.

-Het tour schema etappe 5

-Google maps, laatse 112 km van de etappe uitgezet door ons vanuit het tourschema, We zullen deze route van het voorjaar nog eens na rijden zodra de bergpassen weer open zijn. + Downloadmogelijkheid GPX file

-Webcams van aankomst plaatsje Le Lioran zodat u een kijkje kunt nemen

Als je jezelf in of uit wilt schrijven voor onze nieuwsbrief dan kun je gebruik maken van volgende link

Loading
Facebook
Facebook