fbpx

Restaurant geopend op loopafstand van Camping Chantegril in het dorp  

Update 16/7/2018.

Helaas is het restaurant zelden open ’s avonds. We melden dat even omdat er veel naar gevraagd wordt. Wel is het de hele dag open als bar en tussen de middag voor de warme maaltijd. De zogenaamde werkmansmaaltijd wat men repas ouvrier noemt in het frans. Wel is er ook op loopafstand een engelse chambre d’hote die dinsdag tot zaterdag, ’s middags en ’s avonds eenvoudige gerechten heeft.

 

Post van 2016:

Eindelijk weer een restaurant in Liginiac op loopafstand vanaf de camping op 500 meter. Destijds 16 jaar geleden toen we  hier kwamen wonen in Frankrijk waren er twee eetgelegenheden, die al gauw vanwege hun leeftijd alleen nog maar tussen de middag gingen koken en al aan het afbouwen waren en toen later helemaal gestopt. Zoals wel eens vaker gebeurd in Frankrijk  verkopen ze het niet omdat ze er willen blijven wonen.

Nu dit jaar is het oude postantoor helemaal verbouwd tot restaurant, bar, krantendepot en tabac en afgelopen maandag geopend. De post die kosten wilden afbouwen zitten nu 5 dagen elke ochtend in het gemeentehuis waar ze een bureau huren en dit is meer dan genoeg luxe voor een klein dorpje daar we ook een postkantoor in het volgende dorp Neuvic hebben.

Het restaurant “Liginiacois” wordt gerund door Sandrine et Cédric  een stel met al veel horeca ervaring die terug wilden naar hun eigen streek. We hopen dat het een succes wordt en dat  het een rijke aanvulling is. Op de camping zullen we uiteraard verder blijven gaan met onze pizzaavond in de oude houtgestookte broodoven, de snackbar en met andere thema avonden. Degenen die nu a la carte willen eten kunnen dit nu op loopafstand in ons dorpje en dat is een fantastische vernieuwing voor onze camping.

We moesten een weekje weg maar zijn er nog vlug even langsgereden en een foto vanuit de auto gemaakt. Zodra we een leuke lente foto kunnen maken met parasolletjes enz dan vervangen we de onderstaande foto’s.

Facebook
Facebook