fbpx

Zelf pizza beleggen rond bijna 240 jaar oude houtgestookte broodoven?

Overige activiteiten:

Overige activiteiten zijn ook de algemene spontane activiteiten die wel regelmatig gedaan worden. Een voorbeeld is een kampvuur maken om marshmallows te bakken of volleyballen ’s avonds. Ook gaan ouders regelmatig met de kinderen in het dorp voetballen op het voetbalveld en als we tijd hebben gaan we mee. Een potje mölky blijft ook leuk om te spelen.
Leuke momenten zijn niet altijd te plannen. We moedigen het dan ook aan als ouders iets voor de kinderen op de camping willen organiseren. Wijzelf denken dan altijd aan sportieve dingen zoals tafeltennistoernooitje of bv dierengeluidenspel wat we ook wel eens zelf organiseren. We voelen ons niet het type camping voor disco’s of bingo’s etc.
Als er mensen zijn die een instrument spelen of zingen is dat uiteraard ook welkom. Dus als u gitaar of een ander instrument speelt… graag!!! Zorgen wij voor het kampvuur.


Pizza bakken

Op deze avonden bakken we Pizza’s in een bijna 240 jaar oude broodoven die je in deze streek van Frankrijk regelmatig ziet bij oude boerderijen. De oude oven bevindt zich aan de rand van het bos en daarom neemt iedereen deze avond zijn eigen tafel en stoeltjes mee en wij zorgen voor de pizza bodems. De verse ingrediënten staan klaar op een lange houten tafel zodat iedereen zijn eigen pizza kan beleggen. Het houtvuur maken we al vroeg in de middag aan zodat hij lekker op temperatuur is. Wij bakken de pizza direct op de stenen vloer. Deze avonden zijn iedere keer weer een feest. Misschien een beetje anders dan anders omdat u zelf uw drank mee mag nemen. U betaald dus alleen voor het meedoen (dus de pizza).


Smokkelspel

Het smokkelspel wordt ook wel douanespel genoemd. ’s Avonds als het gaat schemeren gaan we naar het bos en spelen we het spel. Het is een spel waar je je lekker kunt uitleven en alle smokkelaars hun best doen om ongezien (door de douane) met de buit naar de andere kant van het bos te komen. Het is leuk om de voetstappen en het gefluister te horen en al die zaklampjes te zien. Ook is het leuk om mee te maken dat de ouders net zo fanatiek zijn als de kinderen.