fbpx

Geocachen een leuke activiteit voor de hele familie!

Geocachen tijdens uw vakantie

Geocaching is ook in Frankrijk tijdens uw vakantie een leuke bezigheid. Kent u het nog niet dan staat u op het punt een fascinerende hobby te ontdekken, die met een beetje geluk zal uitgroeien tot een gezonde verslaving voor het hele gezin. 


Geocaching is een avontuurlijk oriëntatie spel

Geocaching is gebaseerd op een speurtocht. Met aanwijzingen en coördinaten en met behulp van een gps toestel kunt u een cache (schat) vinden. Een cache is in het algemeen een kleine waterdichte doos, voorzien van een logboek en de “schat”. Uireraard kunnen deze ruilspulletjes voor kinderen erg leuk zijn. Met een notitie in het logboek bewijst de geocacher dat de aangegeven locatie is bereikt en dat de geocache is gevonden. Het logboek hoort blijvend in de geocache. Maar als er verder leuke spullen worden aangetroffen mogen deze worden geruild tegen meegebrachte artikelen van vergelijkbare waarde. Ook in de omgeving van de camping bevinden zich verschillende caches. Op deze manier is het mogelijk om er samen op uit te trekken en  met behulp van de moderne techniek een ouderwets gezellige en een avontuurlijke dag te beleven. Voor leuke andere activiteiten zie de activiteiten overzichtspagina


Single caches en multi caches

Naast de zogenaamde single caches hebben we een aantal multicache tochten uitgezet die u wandelend vanaf de camping kunt doen. Multicache tochten zijn nog spannender, daar u opdrachten moet vervullen. Middels geocaching ontmoet u al spelenderwijs de mooie plekjes in Frankrijk. Geocaching.com is het online platform waar u alle geregistreerde caches kunt vinden. U kunt hier simpel een account aanmaken en uw caches voorbereiden door ze alvast te downloaden. Ook kunt u uw eigen gedane caches hier loggen en eventueel een reactie achterlaten online.