fbpx

Even er op uit de bergen in!

Dagtochten vanaf Camping

Vanaf de camping hebben we een paar dagtochten voor u uitgezet. Doordat Liginiac op het knooppunt ligt van drie streken zijn er veel mogelijkheden tot het maken van uitstapjes. We liggen dan ook praktisch op de grens van de Correze, Cantal en Puy de Dome.  Er is voor iedereen wat wils. Zoals bv. bergtoppen, watervallen, de Gorges de la Dordogne, stuwdammen en meren.


Dagtocht naar de Puy Mary in de Cantal

Een dagtocht is bv via de gorges de la dordogne naar het mooie bergdorpje Salers. Dit dorpje kunt u alleen te voet in. Het dorpje is bekend van de Salers kaas en natuurlijk bestaat er ook het koeienras Salers. Dit zijn de koeien met de zijwaartse horens. Na Salers kunt u de col de Neronne oprijden om uiteindelijk boven aan de Puy Mary uit te komen. Hier kunt u via trapjes naar het hoogste punt gaan, of lekker op het terras gaan zitten en genieten van het uitzicht. De bosbessen taart van crêpe deeg is een aanrader.


Dagtocht naar Puy de Sancy in de Puy de Dome

Een andere dagtocht is bv via de stuwdam van Bort les Orgues naar de wintersportdorpjes La Bourboule en Le Mont Dore. Deze dorpjes zijn heel toeristisch in de zomer en hier vindt u o.a. winkeltjes met streekproducten. Hier is van alles te doen zoals bv rodelen. Daarna is het nog enkele km’s naar de voet van de Puy de Sancy. Hier vlakbij ontspringt de Dordogne uit de Dore en de Dogne. Dit zijn in de winter skipistes. Je kunt met de gondel naar boven en daarna met trapjes verder naar de top. Als het echt kraakhelder is dan kun je de Mont Blanc zien. Verder zijn hier bergkamwandelingen. Bv met de Gondel naar boven en via zo’n wandeling terug. Voor meer activiteiten raadpleeg onze activiteiten overzichtpagina