fbpx

wandelen in Frankrijk vanaf Camping ChantegrilWandelen in Frankrijk

Wandelen in Frankrijk , een uitdaging!! Thuis wandelen is al fijn voor de beweging, lekker even uitwaaien en het hoofd leeg. Op vakantie geldt dit ook allemaal maar het verrassingseffect komt erbij, waar zal de wandeling u langs leiden. Wandelen in Frankrijk in een heel ander landschap langs stroompjes, vijvers, boerderijtjes, vergezichten enz.  Het land kent veel variaties en ieder streek heeft zijn eigen bekoring. Dit gedeelte van Frankrijk is nog niet zo heel toeristisch zodat u af en toe niemand tegenkomt.

wandelen bij de Gorges de la Dordogne

Wij zitten op loopafstand van de Gorges de la Dordogne waar u zo naar toe kunt wandelen. Zijn ruige rotswanden zullen u verrassen. De Gorges zijn hier ook meteen de scheiding tussen de Auvergne en de Limousin zodat als u eens een wandeling wilt gaan doen in de Auvergne dat dit in combinatie kan met een auto tochtje. De Gorges de la Dordogne kunt u maar op een paar punten oversteken en dat is 10 km ten zuiden en 15 km ten noorden van ons.

waar vindt u ons

Wij bevinden ons in de Correze wat het zuidelijkste deel is van de Limousin. De camping ligt aan de rand van het dorpje Liginiac in de “Haute Correze” wat ruim voor de bergen van de Auvergne ligt. De hoogte varieert tussen de 400 en 700 m.

wandelen gedocumenteerd

We hebben inmiddels zo’n 15 wandelingen.  Een paar vanaf de camping en andere met het beginpunt  tot maximaal 15 km van de camping zodat u kunt wandelen in verschillende omgevingen. Wandelen samen met de camping klik hier en voor Wandelweken klik hier.

GPS wandelen

Mocht u willen wandelen met een outdoor GPS dan hebben we de meeste wandelingen inmiddels op GPX formaat. U raaktdan nooit meer de weg kwijt raakt.  U hoeft niet perse de wandelkaarten van de regio te kopen want lopen met de GPS volgens het brood kruimeltjes principe is ook goed mogelijk. Eventueel een keertje een GPS huren kan ook.

 

terug naar activiteitenpagina