fbpx

Tour de France 2020 Correze

Ja! de Tour de France 2020 komt 2 keer niet al te ver bij ons vandaan. Ieder jaar komt hij wel in de buurt. 2 jaar geleden was het heel dicht bij toen hij door het dorpje Neuvic kwam. Dit jaar is op 9 Juli de finish in het dorpje Sarran boven Egletons ca 40 minuten rijden. 10 Juli komt de Tour de France door Bort les Orgues en finisht zoals vaak bij de Puy Mary, de berg die iedereen wel aandoet tijdens zijn vakantie bij ons. Hieronder meer informatie.

Fietsliefhebbers

We zijn beiden grote fietsliefhebbers. Misschien wat minder de grote rondes maar we zijn fervent liefhebbers van mountainbiken en veldrijden. Hier gaan we ook regelmatig naar kijken als we in Nederland en Belgie zijn. We hebben daar aan de Brabantse Wal in de gemeente Hoogerheide onze eigen stacaravan pal aan de mountainbikeroutes. Klein verhaaltje: Als we de honden uitlieten daar in de bossen kwamen we meerdere keren een francaise tegen al joggend met haar honden en dat kwam altijd wel tot een praatje. Op een dag kwamen we haar weer tegen en had ze een vriendin bij ook een francaise. Toen we een keer bij een veldcross waren zagen we haar bij Mathieu van de Poel en toen viel het kwartje pas dat het zijn moeder was. Van Mathieu vd Poel zijn we grote stille fans. Maar ook  de veldrijders Toon Aerts, Wout van Aert en Lars van der Haar vinden we sympathieke topsporters. Wout heeft het vorig jaar ook in de Tour goed gedaan maar doodzonde van zijn vreselijk ongeval tijdens de Tour. Als het lukt gaan we na het seizoen de korte vakantie weer combineren met 2 wereldbekers mountainbiken en hopelijk doet Mathieu mee. Maar dat is nog niet zeker dat hangt er vanaf of hij lastminute toch met de ronde van Spanje mag mee doen. Vooralsnog ziet dat er niet naar uit. Naar 1 dags klassiekers op de weg kijken we ook graag maar het fijne van veldrijden vinden we altijd dat er vaak grote beeldschermen staan en je de rest van de cross ook kunt volgen om vervolgens weer live te kijken als ze voorbij komen.

ETAPPE 12: CHAUVIGNY – SARRAN CORRÈZE

Donderdag 9 juli, dit wordt de langste etappe uit de Tour de France. Vertrek vanuit Chauvigny oostelijk van Poitiers. Het parcours kronkelt richting het plaatsje Sarran in de Correze. De etappe is 218 km lang en beklimt de Suc au May. De Suc au May is  5,7 km klimmen met een gemiddelde van 8,8%. Vanaf de camping is het plaatsje Sarran 40 minuten rijden.

ETAPPE 13: CHÂTEL-GUYON – PUY MARY

Vrijdag 10 juli, deze etappe is 191 km lang en er moeten aardig wat hoogte meters overwonnen worden. De etappe gaat naar de Puy Mary in de Cantal die iedereen wel eens aandoet in zijn vakantie bij ons al was het maar om eerst het mooie bergdorpje Salers te bezoeken. De Puy Mary wordt regelmatig aangedaan tijdens de Tour de France. De etappe komt echter eerst door het dorpje Bort les Orgues  en dit is slechts  20 km van de camping. Daarna gaat hij dus richting de Puy Mary. De laatste 15 kilometer zijn heftig. Eerst 3,8 kilometer lang omhoog op de Col de Neronne. Gemiddeld  9,1% en daarbij zitten flink wat stukjes die over de 10% gaan. Daarna is het bijna 4 kilometer vlak en vervolgens wordt gedaald en dan begint de slotklim de Pas de Peyrol. De klim is 5,4 kilometer  lang  met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,1%. De laatste 2,4 kilometer is echt steil met stijgingspercentages van 11% en meer.

Facebook
Facebook