fbpx
Van 1 Juni tot 6 Juli met kortingskaart 20 euro voor 2 personen incl electriciteit

Rustieke camping Frankrijk

Grappig, maar jaren voordat we aangesloten waren bij rustiek kamperen van Bert Loorbach stonden we al op SVR beurzen met een zwart wit folder op geel karton met de titel “rustiek kamperen in de Correze”. Toen we in 1999 een boeren terrein kochten die nog helemaal aangelegd moest worden stond daar die rustieke oude boerderij uit ca 1780. De titel van het foldertje was geboren. De boerderij had een rustieke openhaard die cantou wordt genoemd en zo typerend is voor de streek. In deze boerderij hebben we later het sanitair ondergebracht. De bar is aan de zijkant en het zwembad ligt er schuin achter dus het is de centrale ontmoetingsplaats geworden.

Rustiek kamperen

Bert Loorbach heeft een website, app en boekjes van rustieke campings. Dus niet iedereen komt er zo maar in. Het moeten kleine campings zijn en er moet iets rustieks zijn. Wat is dan rustiek. Dat kan gaan om sfeer, uitstraling, de omgeving dus natuur eromheen enz. In ieder geval brengt hij dit soort kleinschaligheid in beeld en kan er makkelijker worden gezocht naar dit type camping. Bert staat ook op beurzen zoals Utrecht waar hij dan te bezoeken is en onze belangen behartigd. Kijk even wat hij over ons schrijft op de rustiek kamperen site.

Roadtrips rustiek kamperen

Bert doet een aantal roadtrips door verschillende landen per jaar en bezoekt dan zijn campings. Hij beschrijft zijn reis en heeft het eventueel over bezienswaardigheden die hij tegenkomt. En hij bezoekt en schrijft dan ook wel eens over de campings. Een blog dus. Lees maar eens het stukje waar chantegril in voorkomt

Correze een streek met een rustieke uitstraling.

Veel oude boerderijen, kerken enz. zijn uit lokale rots stenen gebouwd zoals op de foto hiernaast te zien is. De vele gebouwen en pierre zoals men in Frankrijk zegt (uit natuursteen) geven een rustieke uitstraling aan de streek. De vele oude kerken zijn vaak uit de 12e eeuw, Vroeger werden de stenen allemaal vervoerd met paard en wagen dus werden de stenen lokaal verzameld. Zo komt het dat iedere streek zijn eigen kleur stenen geeft want ver ging men ze niet zoeken.