fbpx

  • Mooie natuur en veel bloemen bij Camping Chantegril in Frankrijk
  • Buizerds en wouwen, veel geziene roofvogels in omgeving
  • In Augustus tijd om stro en hooi binnen te halen
  • ree gespot vlakbij de camping
  • vlinder adembenemend mooi
  • vuursalamanders komen te voorschijn in de herfst
  • Op 60 km afstand hoog in de bergen in de Cantal
  • Lac de Neuvic, schitterende natuur in Frankrijk
  • Foto konijn
  • Wandelweek in Juni bij Camping Chantegril circuit les Orgues

Camping natuur Frankrijk

Camping natuur Frankrijk, drie woorden die helemaal bij onze streek en camping passen. Frankrijk is uiteraard sowieso geliefd om zijn prachtige natuur en mooie dorpjes. We horen vaak van kampeerders dat het hier nog echt ongerept is en dat je er schitterende tochten kunt maken en verrast wordt door de veelzijdigheid. Zelf wonen we sinds het jaar 2000 op onze camping in midden Frankrijk. In 1998 hebben we samen besloten dat we dolgraag een camping in Frankrijk wilden beginnen. We hadden het gebied rond de Dordogne uitgekozen om zijn schitterende natuur. We waren we op slag verliefd op de uitgestrekte bossen, de gorges de la Dordogne, bosstroompjes, stuwmeren en vergezichten in de omgeving. De glooiende heuvels, wilde bloemen, mossen en vele kleine binnendoor weggetjes met opgeknapte boerderijtjes. De typische Limousin koeien, herten, dassen, vossen, buizerds, wouwen, valken goudvinken, vlaamse gaaien spechten, uilen enz. Hagedissen en vuursalamanders…… niet te vergeten.

Dorpje vlakbij al dat natuur schoon

natuur camping Frankrijk vlakbij de Gorges de la DordogneNu na zoveel jaren zijn we echt nog niet blind voor het natuur schoon. We genieten er nog dagelijks van. Ondanks dat de camping midden in de natuur gelegen is, bevindt zich op loopafstand een piepklein dorpje. Het dorpje heeft 600 inwoners, een winkeltje voor de eerste levensbehoeften en een slager. Als u van puur natuur houdt en van zuivere lucht, gaat u waarschijnlijk net zo van onze streek de Correze houden als wij.

 

Waterkrachtcentrales verscholen tussen al dat natuur geweld

Gorges de la Dordogne gelegen in schitterende natuurDe Gorges de la Dordogne heeft 5 waterkrachtcentrales die vaak verscholen liggen tussen imposante rotsen en mooie natuur en dit alles op korte afstand van de camping. Mocht u wat meer foto’s willen zien kijk dan even op onze pagina kleine groene camping frankrijk

Gorges la Dordogne

De Gorges de la Dordogne is het gebied tussen  het ontspringen van de Dordogne 60 km hogerop en de Dordogne vallei. Bij ons ligt de Dordogne vaak nog tussen de steile rotswanden want. Gorge betekent keel en het is dan ook de keel van de Dordogne. Een autotocht langs de Gorges is zeker de moeite waard.