fbpx

Lekker kanoen tussen de Gorges de la Dordogne!

Kanoen

Kanoen  of kayakken is op verschillen locaties vlakbij de camping mogelijk. Op het stuwmeer “Lac de triouzoune” of ook wel Lac de Neuvic genoemd. Eilandjes bezoeken en de natuur vanaf een hele andere kant bekijken. Mogelijkheid ½ uur, 1 uur of 2 uur met 1, 2 of 3 persoons kano’.  Verder mogelijkheid tot sup’pen (stand up paddle), katamaran, waterfietsen, zeilen, motorbootje huren enz. Op de Dordogne in het dorpje Roche le Peyroux of op de rivier de Diège in Ussel. Wilt u nog meer activiteiten bekijken ga dan naar de overzichtspagina.


verhuur op meer

Wilt u kanoen op het vlakbij gelegen meer tussen Liginiac en Neuvic. U vindt de kano verhuur aan de Neuvic kant van het meer bij “sport et nature”. Ze hebben een website en helemaal onderaan kunt u Nederlands kiezen en krijgt u een automatische vertaling door google die een beetje rammelt maar uiteraard kunt u alle info krijgen van ons tijdens uw verblijf.  Kanoen meer van Neuvic


Kanoen, verhuur Gorges de la Dordogne

U kunt ook kanoen in de wonderschone Gorges de la Dordogne tussen de steile hellingen en rotsen. Er is hier weinig stroming omdat de Dordogne hier tussen 5 waterkrachtcentrales ligt. Ook worden kanotochten met animaties en bbq onderweg georganiseerd door smile kayak gelegen in het dorpje Roche le Peyroux op enkele kilometers vanaf de camping.


Kanoen met wat stroming op de rivier de Diège

In Ussel op 17 km kunt u kanoen met wat stromend water. Bij hele droge zomers is dit maar tot een bepaalde tijd mogelijk. Zodra het waterniveau te laag wordt slepen de boten over de bodem en is het niet meer mogelijk. Dit wordt door “Sport Nature Ussel” georganiseerd en kunnen wij voor u reserveren op de camping.