fbpx

Nieuws seizoen 2020 corona

13/6/2020 Het is zover

Vandaag tijdens een persconferentie is medegedeeld dat de grenzen van zondag op maandag open gaan. Wij zelf gaan de 20ste waarschijnlijk open wanneer we de eerste reservering hebben. Mocht er iemand eerder willen komen dan even bellen of mailen graag. We zijn heel druk met alles klaar te maken daar we naast wat aanpassingen ook met 3 nieuwe safaritenten bezig zijn en daar hebben we nog een week werk aan voordat ze helemaal af zijn. Zodra ze klaar zijn zullen we een paar foto’s posten. Daarna pas kunnen we aan het klaarmaken van het zwembad beginnen wat ook altijd weer een hele klus is.
Johan en Carla

17/5/2020 Correctie fake nieuws van de NOS afgelopen vrijdag.

Een aantal organisaties zijn in de bres gesprongen voor het onverklaarbare nieuws dat Frank Reinout en de NOS verspreid hebben. Het nieuws is door vele kranten overgenomen met sappige krantenkoppen. Naast het feit dat het al 2 onzekere maanden waren hebben vele campingeigenaren een slechte dag en nacht gehad. Als dit op waarheid berust was dan hadden we moeten slikken maar zelf konden we niets vinden wat dit ook maar enigszins verklaarde. Gelukkig wordt het nu bevestigd dat dit verhaal niet klopte.

Het eerste verhaal is van Raad en Daad Frankrijk. Het tweede verhaal is de reactie van de FNHPA (de fédération nationale de l’hôtellerie de plein air), met de werkelijke situatie in Frankrijk nu. De FNHPA is de overkoepelende organisatie voor campings in Frankrijk. De 2e tekst is automatisch vertaald maar best leesbaar, de link naar de originele bron staat helemaal onderaan.

bronnen

Facebook Raad en Daad 16 Mei 10.43 uur

Facebook FNHPA 16 Mei 19.21 uur Franse tekst 

15/5/2020

Nu al een aanvulling van ons:

We krijgen telefoontjes en veel mail van kampeerders en vrienden die ongerust zijn na een publicatie deze ochtend door de NOS met de wel heel opruiende titel “La douce France’ zit niet te wachten op buitenlandse toeristen”. Waar komt  zo’n kop vandaan want als je het artikel verder leest dan wordt het weer genuanceerd. Dit is niet de eerste keer tijdens deze crises dat er heen en weer verkeerd bericht wordt. Wij en Franse vrienden hebben het interview van Lemoyne gehoord en hier vinden we geen uitspraken in waar je zo’n krantenkop van kunt maken. Frankrijk gaat nog steeds uit van EU toerisme en heeft het altijd over buiten Schengengebied.

Wel rekenen ze op minder buitenlands toerisme omdat ze weten dat er meer EU toeristen thuis blijven en de niet Schengenlanden toeristen gaan ontbreken Dit is heel iets anders dan niet welkom zijn en alle andere insinuaties. Het lijkt tegenwoordig wel dat ze moeten scoren met een krantenkop om lezers te trekken en dat de kwaliteit van de inhoud van het artikel er niet meer toe doet. Kranten hebben deels dezelfde bronnen. De insteek van Frankrijk blijft om onder EU burgers te blijven. Zoals eerder gezegd verwachten ze pas over 2 weken hierover te kunnen berichten. Nu zijn de besprekingen binnen de EU aan de gang en de besprekingen met de buurlanden. Ook hebben ze een bestaande verordening van kracht die de grenzen tot 15 Juni gesloten houdt dus komt het nieuws ruim op tijd. Wat ons betreft mag het natuurlijk ook eerder komen.

We hebben dan ook een mail gestuurd naar de NOS uit welke tijdspassage van welk interview de schrijver van dit artikel dit gehaald heeft (Frank Renout). Ze hadden ook citaten van anderen in Frankrijk kunnen gebruiken ipv aannames. Zoals bv van de adviseuse van internationale verhoudingen die van de week in een interview zei:  “we blijven deze zomer met Europeanen onder elkaar”. Ze voegde meteen toe dat dat dit zelfs een beetje paradoxaal is want dit geeft de impressie dat Europa een veilige haven is en het gevaar er buiten ligt echter internationaal wordt het omgekeerd gezien want Europa is het zwaarst getroffen. Onder Europeanen blijven is echter een oplossing is die meer geruststellend is.

De Belgische kranten hadden soortgelijk artikel maar de eerste weerleggingen komen ook al van de Telegraaf met als krantenkop “Opnieuw verwarring over zomervakantie in Frankrijk: besluit pas eind Mei? We gaan de komende dagen zien hoe dit in het nieuws komt.

Kortom de insteek van Frankrijk blijft om grenzen open te stellen en zodra het overleg is afgerond zal het nieuws naar buiten gebracht worden.

Johan en Carla

14/5/2020

Iedereen zit op dit moment met heel veel vragen, en stukje bij beetje komt er wat informatie vrij. We zullen hier op de meest gestelde vragen antwoord proberen te geven.

De veranderingen gaan erg snel en we zullen deze pagina updaten zodra er weer nieuws is. Dus hou het in de gaten.

Wanneer gaan de grenzen open?

De Europese commissie heeft een pakket aan richtlijnen  en aanbevelingen om het vrije verkeer weer op een veilige manier mogelijk te maken. Die richtlijnen zullen deze maand naar buiten komen.

De streefdatum voor de open grenzen is 15 juni.

Er wordt een interactieve kaart ontwikkeld voor Europe waarop epidemiologische ontwikkelingen kunnen worden gevolgd.

Wanneer kan de camping open?

Het plan van de overheid wordt eind Mei gepresenteerd. We verwachten dat het definitieve plan eerder gepresenteerd gaat worden. Het overleg met de brancheorganisaties is deze week begonnen. Het buitenlandse toerisme is echt heel belangrijk voor Frankrijk en ze zullen er dus alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen.

Edouard Philippe (premier van Frankrijk) heeft vandaag gezegd dat toerisme vanaf  begin Juli in ieder geval van start kan gaan en misschien eerder. Hij zei in zijn toespraak dat we weer reserveringen konden aannemen en dat bestaande reserveringen door konden gaan. Het definitieve plan wat zeer binnenkort gepresenteerd wordt zal de exacte datum geven en verdere details.

Versoepeling

Met het versoepelen wordt onderscheid gemaakt in hoe erg een gebied getroffen is. De correze is nauwelijks getroffen en valt in de groene zone. De versoepeling zal hier dan ook eerder zijn dan in de rode zones. Bovendien is het een wat dunner bevolkt gebied met veel mooie natuur waardoor van de omgeving genieten en afstand houden van elkaar geen enkel probleem is.

Verder is het de bedoeling dat de restaurantjes 2 juni de draad weer op gaan pakken.

De stranden van het stuwmeer vlak bij ons zijn sinds vandaag weer toegankelijk.

Er staat weer een grote stip aan de horizon waar we naar toe kunnen leven.

We houden u op de hoogte.

Johan en Carla

Facebook
Facebook