fbpx

Nieuwe reserveringssoftware

Dat was een hele klus. Nieuwe reserveringssoftware die voor ons heel fijn en betrouwbaar werkt. Het contract van onze vorige software liep af op 1 januari. We zijn dan ook vroeg in december begonnen met inrichten en overzetten van de al bestaande boekingen. Ondertussen kwamen er nog boekingen en betalingen binnen op het oude systeem. Inmiddels zijn we zo goed als over.  Onderstaand is een heel verhaal maar je hebt niet overal de gelegenheid om iets uit te leggen. Hier kan iedereen beslissen wanneer en hoeveel hij leest. Verder onderaan staat wat geschreven over het steeds groter wordend probleem dat bevestigingsmails in de spam komen.

Nieuwe software

Voor u heeft de nieuwe software ook online wat voordelen. A er zijn meer zoekmogelijkheden en B fouten kunnen niet meer gebeuren, tenminste als er van te voren bij de inrichting geen fouten zijn gemaakt en die zijn er inmiddels wel uit want vlekkeloos is het natuurlijk ook weer niet gelopen. In de toekomst zijn er nog meer zoek- of presentatiemogelijkheden, en iedereen vindt iets anders fijn.

3 Zoek en boekmogelijkheden

  • de enkele reserveringspagina’s

We hebben nog de boekingsmogelijkheid per accommodatiesoort die u in de menubalk vindt onder reserveren. voorbeeld reserveren kampeerplaats.

  • Overzichtstabel

Onder de knop zoek en boek in de menubalk krijg je direct een soort overzicht tabel. Er is bovenaan in het rood uitgelegd waar u rekening mee moet houden. zie zoek en boek

  • Zoekbalk op homepage

Op de homepage hebben we een zoek en boekbalk voor mensen die helemaal nog niet weten wat ze exact willen. Echter nadeel is dat u nog niet weet van de verschillende accommodaties wat de min. verblijfsduur is voor de huuraccommodaties. Die is in het hoogseizoen altijd 7, 14, 21 etc. Laagseizoen wordt daar soms vanaf geweken, questie van uitproberen in laagseizoen. Kijk anders direct in bovenstaande zoek mogelijkheid of op de enkele reserveringspagina.

Reserveringsbevestiging in de spamfilter

Niets ontvangen kijk dan even in de spambox en vergeet niet deze mail als veilige afzender aan te merken, Anders krijgt u volgende mails zoals betalingsbevestiging waarschijnlijk ook niet. Het in de spambox komen wordt voor reserveringssoftware een steeds groter probleem. Hoe komt dat nu? Dit komt omdat de mails niet werkelijk vanuit onze mailserver verstuurd worden maar vanuit de mailserver van de softwareleverancier. Met een hele set aan maatregelen kun je weliswaar de spamfilterorganisaties laten weten dat onze softwareleverancier het mag namens ons. Ook hele strenge persoonlijke instellingen zorgen ervoor dat dergelijke mails eerder in de spam gaan terwijl ze dat eigenlijk niet zijn.

Na het afronden van een reservering online komt u op een pagina van ons waar wij u ook uitleggen dat wij u een kopie gestuurd hebben van uw net gedane reservering. Als u deze mail niet in uw inbox krijgt dan zit hij of al in uw spambox of indien u uw mail zo heeft ingesteld dat de spam meteen mag weggegooid worden dan ziet u hem nooit. Dus niet meteen iets horen van ons betekent meteen even contact opnemen per mail. Mocht deze tussen mail wel in de spambox zitten vergeet hem dan niet aan te merken als veilige afzender.

Facebook
Facebook