fbpx

 • Kleine camping Frankrijk, Welkom bij camping chantegril
 • receptie en welkomterras
 • Lac de Neuvic vlakbij Camping Chantegril
 • eerste kindjes in nieuw peuterbad
 • zwembad op onze kleine camping in Frankrijk
 • doorkijkje naar speeltuin
 • interieur kiekje safaritent
 • kiekje bij snackbar
 • lekker ijsje op terras
 • ingang sanitair
 • binnen in afwasgebouwtje
 • boerderij vanuit speeltuin
 • schommel op camping


Kleine camping Frankrijk

Onze kleine camping Frankrijk telt in totaal 47 plaatsen waarvan 8 verhuur accommodaties. Het aantal staanplaatsen is echter niet alleen bepalend voor onze camping. Het staat bij ons voor een compacte opzet, gastvrijheid, en een familiare sfeer. We vinden het leuk om samen met onze gasten van alles spontaan te ondernemen en dat is nog mogelijk met onze grootte. De sfeer is zo dat er nog tijd is voor een praatje, zelf meedoen met een activiteit of wat hulp als u ergens pech mee heeft enz. Als u eens wat meer wilt weten of een keertje kennis wilt maken, dan staan we elk jaar wel op een paar beurzen waar de kleine camping Frankrijk in het licht worden gezet.
 

Kindvriendelijke camping met zwembad

Bij een kindvriendelijke kleine camping Frankrijk hoort een zwembad. Iedereen moet kunnen doen en laten wat hij wil maar door de spontaan georganiseerde vaak sportieve activiteiten maakt u makkelijk contact. We kunnen nu na al die jaren wel zeggen dat dit de camping ook een beetje typeert, dat iedereen met iedereen praat. Of u nu met een gezin komt, zonder kinderen of alleenstaand bent. Dit is ook een beetje wat we zelf altijd het leuke aan het kamperen vonden. Kindvriendelijk wil ook zeggen dat er speelruimte genoeg moet zijn voor de kinderen en dat er regelmatig wat voor ze te doen is. Dat is er dan ook in de speeltuin, op het volleybal veld en vooral in ons eigen bos waar vaak hutten worden gebouwd.
 
 

Kleine camping Frankrijk vlakbij de Gorges de la Dordogne

Onze kleine camping is omgeven door bossen en op 500 meter van het piep kleine dorpje Liginiac. Frankrijk kent vele mooie streken en daar is de Corrèze er zeer zeker één van. Nog een stuk minder druk dan de naast ons gelegen Dordogne. We liggen op wandel afstand van de Gorges de la Dordogne. Prachtige stuwdammen gevoed door de eens zo wilde Dordogne rivier. Op het kruispunt van de Auvergne en de Limousin vindt u vooral ontzettend veel natuurschoon. De Dordogne is de scheiding tussen de Correze en de Auvergne. Onze kant heuvelig en bosrijk en de andere kant heeft bergen op autotocht afstand. Vanaf de camping is het overigens maar 5 km naar het strand van het schitterende stuwmeer “Lac de Triouzone”. Ook wel Lac de Neuvic genoemd. De gorges kenmerken zich door de steile rotswanden waarlangs een mooie autotocht te maken is langs de Dordogne. U komt hier zoveel natuurschoon tegen. U kunt dit combineren met een bezoek aan het prachtige dorpje Salers in de streek de Cantal en de waterval bij Salins met bijbehorende wandeling. Hiervan hebben we beschrijving in de vorm van een autotocht voor u liggen.

Wat er is te doen op en rondom de camping en wat kunt u verwachten van ons:

We houden niet zo van een vaste weekplanning. Echter elke week komen er wel een aantal dingen aan bod en de volgorde wordt een beetje bepaald zoals het loopt die week. We houden echt wel in de gaten dat alles een beetje aan bod komt en anders wordt het ons gewoon gevraagd en dan kijken we of we het nog gerealiseerd krijgen. Door de verschillende pagina’s heen komt u geleidelijk alles wel een beetje tegen op deze site. Misschien leest u af en toe iets dubbel of is het bij een tweede bezoek weer aangepast want in de winter werken we vaak aan de site.

Maar wat komt er allemaal zo al aan bod:

– Rivierwandelen met ons, spannend voor iedereen
– Fietstochtje over de weg of mountainbike tocht door de bossen rond Liginiac
– Spannend spel tegen het schemer met de kinderen in ons eigen bos (ook leuk voor de ouders)
– Wandelingen in de directe omgeving waarbij we een mooi stukje van de Gorges laten zien en een waterval
– Ponyrijden of paardrijden voor kinderen in Neuvic bij een manege maar wel in de vrije natuur zowel voor beginners als gevorderden.
– Jeu de boulen gebeurt meestal spontaan of het oh zo populaire cubben tegenwoordig
– Pizza avond in onze houtgestookte oven
– Af en toe een eetavond. Dat kan in het hoogseizoen een bbq zijn, een avond met gegrilde kip (van goede kwaliteit) of iets anders. Dat hangt allemaal een beetje van de drukte af. Zo kunnen we in het laagseizoen eerder een avondje aan met table d’hote wat in het hoogseizoen niet meer lukt.

Safaritenten

safaritent op A zone zonder toiletZoekt u mooi gelegen safaritenten op een kleine camping in Frankrijk. We hebben zowel safaritenten een stukje boven grondniveau met trap als safaritenten met de vlonder op grondniveau.  De meeste safaritenten hebben hun eigen sanitair (toilet) pal naast de tent en bij de verhoogde zelfs op de vlonder zelf.  We hebben ook 2 safaritenten zonder eigen sanitair. Neem direct een kijkje op de volgende pagina safaritenten. Voor onze overige huuraccommodaties kijk bij accommodaties in bovenstaande menu of voor een overzichtpagina klik hier.

 

Johan en Carla Frankrijk

Carla & Johan heten u van harte welkom