uitzicht op gebied puy de dome

Camping natuur Frankrijk


Buiten het stokbrood, het jeu-de-boulespel en de heerlijke wijn is Frankrijk ook erg geliefd om zijn prachtige natuur.

Zelf wonen we sinds het jaar 2000 op onze camping in midden Frankrijk.

In 1998, toen we samen besloten hadden dat we dolgraag een camping in Frankrijk wilden beginnen hadden we het gebied rond de Dordogne uitgekozen om zijn mooie natuur. Aangekomen in de Correze, het zuidelijkste departement van de Limousin waren we op slag verliefd op de uitgestrekte bossen, de gorges de la Dordogne, bosstroompjes, stuwmeren, vergezichten in de omgeving, glooiende heuvels, wilde bloemen, mossen en vele kleine binnendoor weggetjes met opgeknapte boerderijtjes vaak in de bloemetjes.

De typische Limousin koeien, herten, dassen, vossen, buizerds, wouwen, valken goudvinken, vlaamse gaaien spechten, uilen enz.

Hagedissen en vuursalamanders...... niet te vergeten.

Hier in de Correze  wilden we graag blijven. En nu na zoveel jaren zijn we echt nog niet blind voor het natuur schoon, want we genieten er nog dagelijks van.

Ondanks dat de camping midden in de natuur gelegen is, bevindt zich op loopafstand een piepklein dorpje met 600 inwoners, een winkeltje voor de eerste levensbehoeften en een slager.

Als u van puur natuur houdt en van zuivere lucht, gaat u waarschijnlijk net zo van de Correze houden als wij.

De Gorges de la Dordogne heeft 5 waterkrachtcentrales die vaak verscholen liggen tussen imposante rotsen en mooie natuur en dit alles op korte afstand van de camping. Mocht u wat meer foto’s willen zien kijk dan even op onze pagina kleine groene camping frankrijk
Typische Franse Limousin koe vlakbij camping Chantegril mooi uitzicht vlakbij Lac de Neuvic tijdens wandelweken gorges de la dordogne gelegen in schitterende natuur uitzicht bij gratte bruyere vlinder citroenkleur

We kunnen u niet alles vertellen over de camping op deze pagina alleen, lees daarom ook bv. eens:


Waarom wij een echte familiecamping zijn of wat het rustieke is aan onze camping of wat wij te bieden hebben voor mensen die sportieve activiteiten zoeken of de charme van de kleinschalige opzet of wat wij hebben met groene camping en tenslotte de info over kleine camping in frankrijk.


Kleine camping frankrijk

Camping Chantegril logo camping chantegril
Camping Chantegril Frankreich : Campingplatz Gorges de la Dordogne mit Schwimmbecken ( Deutsch gesprochen ) Camping Chantegril France : camping very close to Gorges de la Dordogne with swimmingpool ( english spoken ) Camping Chantegril : petite camping familial pres des Gorges de la Dordogne avec piscine zuidelijkste departement limousin de Correze kaartje streek correze al sinds 1999 svr camping in frankrijk draadloos internet beschikbaar

Safaritenten frankrijk


Tent chalet


Bungalow


Huurtenten


Glamping frankrijk


Piramide tent


Huurtent Frankrijk


Greencamp

Alle infopagina’s op een rijtje

rustieke camping Frankrijk


Kleine familiecamping frankrijk


kleine groene camping Frankrijk


kleinschalige camping Frankrijk


kleine anwb camping Frankrijk


svr camping Frankrijk


kleine camping Frankrijk


Sportieve camping

Alle themaweken

Alle Verhuur nog eens op een rijtje

Chantegril error pagina

Tour de france 2016 etappe 5 vlakbij Camping Chantegril

Volg ons op facebook